This page is hosted for free by cba.pl. Are you the owner of this page? You can remove this message and unlock many additional features by upgrading to PRO or VIP hosting for just 5.83 PLN!

Centrum czytelnika w lofcie – koncepcja

Wnętrze mieści się w zabytkowej fabryce w Białymstoku. Piętro i poddasze zostało zaadoptowane na przestrzeń poświęconą księgarni i czytelni z uwzględnieniem miejsca do odsłuchu audiobooków, przeglądania e-booków i korzystania z internetu. Oprócz tego wyodrębniona jest strefa głośna- w szklanym kubiku, który ma też funkcję kawiarni i strefa cicha- poza nim. Połączenie tylu funkcji i stref miało na celu stworzenie przestrzeni zadowalającej kejoskażdego czytelnika, w tym osoby niepełnosprawne. Wykończenie wnętrz szanuje piękno naturalnego, zabytkowego materiału jakim jest cegła, oryginalny strop kolebkowy i drewniana konstrukcja. Wprowadzone elementy: szkło i stal nie konkurują z nimi, tylko podkreślają, tworząc spójny klimat.